Hallitus|Valmentajat

ToPo Akatemian kokoonpano valmis

31.8.2011

Lahjakas Mika Nuolivirta on yksi ToPo Akatemian nuorisopelaajista. Kuva Lauri Ilomäki

Tänään pelikautensa virallisesti Suomen cupin ottelulla aloittavan ToPo Akatemian kokoonpano on kasassa. ToPo junioreiden kehitysjoukkueena toimiva Akatemia pelaa miesten I divisioonassa, jossa tavoitteena on päästä kahdeksan sakkiin.

Tavoitteen toteuttamiseksi joukkueessa pelaavat Kuuban maajoukkuemies Alexis Lavastida Leen lisäksi  Harri Hohteri, Sauli Silvonen, Jarkko Aho, Vladimir Chepurnoy ja Joel Heinkoski.

 
Ottelukohtaisesti rosterissa esiintyy myös ToPo:n  A- ja B-juniori-ikäisiä pelaajia. Näiden kokeneempien pelimiesten avulla voidaan joukkueessa peluuttaa myös juniori-ikäisiä pelaajia ja ajaa heitä sisään miesten peleihin.
 
Kaksimetrinen Harri Hohteri tuo tarvittavaa kokemusta ja voimaa ToPo Akatemian pitkään osastoon. Hohteri on pelannut Korisliigaa Panttereissa, PuHu:ssa, ToPo:ssa ja Porvoon Tarmossa. Viime kauden Hohteri pelasi I-divisioonaa Hongassa.   
 
Takamiehenä pelaava 186 senttinen Sauli Silvonen  on KTP:n kasvatti. Pari viime kautta Silvonen pelasi miesten I-divaria Hongan riveissä yli 12 pisteen keskiarvolla. Miehellä on kokemusta myös Korisliigasta 2000-luvun alkupuolelta neljän kauden verran KTP:n ja Aura Basketin riveistä.
 
191 senttinen laituri Jarkko Aho on alun perin PuHu:n kasvatti. Hän siirtyy ToPo Akatemiaan Keravan Energia Teamista, jossa hän pelasi kaksi kautta. Viime kaudella Aho pussitti divarissa 6,8 pisteen keskiarvolla.
 
Sentteri  Vladimir ”Volja” Chepurnoy (201 cm) on topolaisille tuttu mies. Hän siirtyi munkkalaisryhmään A-juniori -ikäisenä ja on sen jälkeen edustanut ToPo:n eri joukkueita. Viime kaudella divarissa Volja teki 6,4 pistettä ottelua kohden.
 
Takamies Joel ”Jopi” Heinikoski  on ToPo:n oma kasvatti. Viime kaudella vielä A-junioreissa pelannut Jopi on jo päässyt maistamaan Korisliigan ja I-divarin vauhtia. Viime vuonna divarissa Jopi säkitti 5,4 pisteen keskiarvolla.
 
Joukkueen päävalmentaja on Eero Nikkarinen. Muina valmentajina toimivat Aapo Heinonen ja Masa Kaminen.