Hallitus|Valmentajat

Minitytöt täysillä mukana 1. tason Biddy-leirillä Helsingissä

22.8.2016

Leirin ensimmäinen harjoitus alkamassa.
Lounastauolle tultiin Munkkaan.
Ohjeita kuunneltiin tarkasti.

Kuusi ToPon minityttöä osallistui Biddy Basket 1. tason leirille viikonloppuna Malmin Helmi Centerissä.

Biddy Basket on Yhdysvalloista kotoisin oleva nuorille koripallotoimintaa järjestävä organisaatio, jonka joka keväisessä kansainvälisessä turnauksessa on Suomi ollut joukkueella mukana jo vuodesta 1979. Suomesta tähän turnaukseen pääsee mukaan 24 poikaa ja 24 tyttöä. Suomen BiddyFinland järjestää leirejä, joiden tavoitteena on erityisesti yksilötaitojen kehittäminen huippuvalmentajien johdolla.
 
Omia tyttöjämme leiri jännitti melkoisesti, olivathan he lähes satapäisen koripalloilijajoukon pienimpiä. Jännitys ilmeni toisilla poikkeuksellisena hiljaisuutena, toisilla puheripulina ja joillakin ruokahaluttomuutena. Tyttöjä jännitti esimerkiksi isokokoiset, möreä-ääniset valmentajamiehet ja leirille osallistuvien junioreiden kova taso. Kaksi leirin auktoriteeteistä oli onneksi ToPon omat joMi ja Pekka, mikä valoi tyttöihin uskallusta ja itsevarmuutta ja jokainen pystyikin voittamaan jännityksensä, kuuntelemaan tarkasti ohjeita ja suoriutumaan harjoituksista yli odotusten. Tytöillemme uusia "steppejä ja droppeja" oli paljon, mutta tsemppi ja halu yrittää ja oppia näkyi jokaisen tytön harjoittelussa katsomoon asti. 
 
Kuljetukset ja ruokailut sujuivat ToPo-perheen tyyliin. Molempina päivinä nautimme yhdessä tehdyt lounaat jälkiruokineen jonkun perheen kotikeittiössä. Lounastauoilla tytöt saivat häröillä yhdessä vapautuneesti, mikä olikin tervetullutta vastapainoa tiukalle keskittymiselle leirin treeneissä.
 
Tärkeitä oppeja pelaajana kehittymisestä jäi tytöille mieleen: 1. Heitä kori, jos olet vapaa. 2. Aja ohi, jos puolustaja on sinussa tiukasti kiinni. 3. Syötä aina kaverille, jos hän on sinua paremmassa paikassa ratkaista. Nähtäväksi jää, mitkä tärpit näkyvät seuraavan viikonlopun Tallink-turnauksen peleissä!