ToPo kohtaa Lahden välierissä

9.4.2016

ToPo - Lahti la 16.4. klo 16.30 MYK:ssa

Torpan Poikien välierävastustaja A-poikien SM-sarjassa varmistui jo ennen viimeistä ottelua. ToPo kohtaa ensi lauantaina ensimmäisessä välierässä Namika Lahden Munkkiniemen Yhteiskoululla kello 16.30 alkavassa ottelussa. Alkamisaika varmistuu maanantaina.

Torpan vastustaja selvisi lauantaina (9.10.), kun Karkkila voitti Munkkiniemen Kisapojat trilleriottelussa 81-78. Tappio jätti MuKi:n sarjassa viidenneksi. MuKi:n tappio varmisti Lahden neljännen sijan. Karkkila oli sarjassa kolmas. ToPo:n runkosarjavoitto ja Jyväskylän HoNsU:n kakkostila olivat varmistuneet jo aiemmin.

Jos MuKi olisi voittanut Karkkilan, olisi välierissä nähty todennäköisesti Munkkiniemen paikalliskamppailu ToPo-MuKi.

MuKi havitteli välieräpaikkaa tosissaan, sillä joukkue oli hankkinut riveihinsä Viron 18-vuotiaiden maajoukkuepelaajan Madis Soodlan. 206-senttinen Soodla oli varmistamassa syksyn karsinnoissa MuKi:n SM-sarjapaikkaa, mutta sen jälkeen hän ei ole pelannut MuKi:ssa ainuttakaan sarjaottelua.

Soodla teki kauden ensimmäisessä - ja ainoassa - SM-sarjapelissään 18 pistettä ja otti 12 levypalloa. Tietenkin jokainen voi tykönään miettiä, onko tällaisten ulkomaalaisvahvistusten hankkiminen ratkaisuotteluihin junioriurheilun hengen mukaista...

ToPo kohtaa runkosarjan viimeisessä ottelussaan Lahden Namikan sunnuntaina (10.4.) Lahdessa. Ottelussa ei ole nyt panosta paitsi se, että joukkueet pelaavat välierissä vastakkain ensi viikon lauantaina ja sunnuntaina. Lahdessa asetetaan siis avauspanokset ensi viikonloppuna alkavaan kamppailuun SM-sarjan loppuottelupaikasta.

Ottelu siirrettiin sunnuntaille, sillä Lahti ja Honka pelasivat lauantaina miesten ykkösdivisioonan (B) voitosta (Lahti voitti 79-55/voitoin 3-1). Pari A-poikaa oli mukana Lahden ottelussa.

A-poikien toinen väieräpari on HoNsU ja Karkkila.