Kaihla Szunko on ToPon Naisten ensimmäinen amerikkalaiskiinnitys

12.8.2011

Yhdysvalloissa Central Michiganin Yliopistossa viime kaudet pelannut 23-vuotias sentteri Kaihla Szunko vahvistaa ToPon SM-naisjoukkuetta. Voimakasrakenteinen 185-senttinen amerikkalainen korinaluspelaaja tuo ToPolle haluttua korinteko- ja levypallovoimaa Taru Tuukkasen siirryttyä Espanjaan pelaamaan

 Szunkon viime kaudet ovat olleet erittäin tehokkaita. Hänet on valittu seitsemän kertaa MAC-alueen viikon pelaajaksi (Mid-American Conference) ja hän on niitä harvoja alueensa pelaajia historiassa, joka on jo yltänyt yli 1000 pisteeseen ja levypalloon. Hän on pokannut useita alueensa kunniamainintoja kuten vuoden puolustaja- ja kehittyneimmän pelaajan tittelin.

Viime kaudella Szunko takoi joukkueelleen keskimäärin 15,6 pistettä, 10,8 levypalloa ja 2,4 riistoa. Szunko hallitsee myös heittämisen, sillä kakkoset upposivat 56% tarkkuudella ja kolmoset 42%. Vapaaheitot Szunko nakutti sisään 69% varmuudella. Hän pelasi keskimäärin 34 minuuttia ottelua kohden.

ToPon päävalmentaja Mikko Kurjen mukaan ”Szunkon tehtävä on täyttää Tarun jättämät saappaat. Entinen Puhu- pelaaja Rebekah Parker kilpailevasta yliopistosta kehui vuolaasi Kaihlaa, joten uskon,että Kaihla kuten Dàndra Moss tulee auttamaan joukkuetta hyviin esityksiin sekä pelaamalla itsellensä hyvän alun ammattilaisuralleeen”.

Szunkon lisäksi ToPon naisjoukkue ja Meriem Eerikinharju ovat allekirjoittaneet yhden kauden mittaisen pelaajasopimuksen. Näin ToPon kasvatti palaa kasvattiseuraansa Espoossa ja Englannissa viettämiensä vuosien jälkeen.

Muita sopimuksia ToPolla on tulevalle kaudelle Alli Arpen, Anette Juvosen, Ellen Nurmen, Fiina Oljemarkin, Laura Saarisen, Hanna Valkeisen, Saara Wahlgrenin sekä Sophie Weckströmin kanssa.

Lisätietoja: Mikko Kurki ja Markku Saarikoski