Hallitus|Valmentajat

ToPon Naiset toivottaa hyvää joulua!

20.12.2015

Pikkujoulutreenit 2015

Naisten edustusjoukkue majailee syyskauden päätteeksi sarjataulukon kolmannella sijalla. Saldona kuusi voittoa ja kolme tappiota. Lue joukkueen kuulumiset joulutauolle lähdettäessä!

ToPon naisten syyskausi päättyi iloisissa merkeissä pikkujouluharjoituksiin keskiviikkona 16.12. (kuva)

Syyskausi oli kahtiajakoinen. Loukkaantumiset sävyttivät ikävästi muuten ylävireistä syyskautta. Hanna Valkeisen (eturistiside), Vilja Kesäsen (reisiluu) ja Satu Leppäsen (eturistiside) vammat pitävät pitkään sivussa ja vaatinevat kaikki leikkaushoidon. Kausi on siten joukkueen kolmelta avainpelaajalta paketissa. Loukkaantuneen kolmikon piste- ja levyrikeskiarvot olivat yhteensä n. 30p/10reb/ottelu, jonka lisäksi Hannan, Viljan ja Satun myötä menetettiin aimo annos kokemusta, pelirohkeutta ja heittovoimaa. Loukkaantuneet pelaajat ovat kuitenkin osoittaneet todellista sitoutumista joukkueeseen käyden kuntouttamassa itseään säännöllisesti harjoituksissa, pitämällä yllä joukkuehenkeä ja kannustamalla matseissa. Vilja on myös ollut aktiivisesti mukana hurjasti kehittyneiden minityttöjen valmennustiimissä.

Vennu Pursiainen toipui alkusyksyn rannevammastaan aikataulussa ja palasi hyvässä tikissä kentille ollen joukkueen johtohahmoja läpi syksyn. Tiukan paikan tullen Vennu on pelaaja, joka haluaa pallon. Monesti vaikeilla hetkillä nimenomaan kapteenin suoritukset ovat vapauttaneet joukkueen pelin.

Kaisa Valtakari otti kokemuksella vastuuta. Etenkin loukkaantumissuman jälkeen Kaisa on pitänyt joukkuetta pystyssä tehden 20 pinnaa per matsi viimeisessä kolmessa pelissä. Joensuun reissulla Kaisa oli tulessa, saldona 21 pistettä (heitot 10/16). Vanha kunnon Valtakari is back!

Siiri Ukkonen on toiminut puolustuksen lukkona ja riehunut levyreissä läpi syksyn. Matkan varrella Ukkonen mm. nollasi nuorten maajoukkuetähden Selina Dockeryn Kisahallin parketilla. Muutamassa viimeisessä pelissä myös hyökkäyspään onnistumisia on alkanut kasaantua. Siirin fysiikalla potentiaali on valtava.

Veera Kesänen on pelannut joukkueen ykköspointtina koko syksyn urakoiden 27 minuuttia ottelua kohden. Maagiset syötöt mm. out of bounds -kuvioissa ovat saaneet vastustajat ihmettelemään miten joku saattoikin olla niin vapaana ja yksin aivan korin alla. Veera ja Siiri olivat aloitusviisikossa jokaisessa ottelussa läpi syksyn.

Jessi Johansson on ollut joukkueen "spark plug".  Jessimäinen peli-ilo ja hyvät onnistumiset penkiltä ovat tuoneet lähes poikkeuksetta tarvittavaa lisävirtaa joukkueen esityksiin. Jessin trailer-leikkaukset, juoksuvoima ja hyvät viimeistelyt ovat myös kevään peleissä tärkeitä tekijöitä joukkueen menestyksen kannalta. Jessin muuvit ovat treeneissä saaneet jopa Laaksosen Niinan polvet tutisemaan.

Juuli Piiroinen pelasi aina vastuuta saadessaan hyvillä tehoilla. Viimeksi Katajan kasvatti näytti Joensuussa monipuolisuuttaan statseilla 6p/3reb/2s/1r vajaan 14 minuutin peliajalla.

Mia Tuomisto on pelannut joukkueen backup-pointtina. #7 on relentless defender, joka aina valmis kilpailemaan täysillä. Mia on myös ollut valmentajalle korvaamaton apu, kun hyökkäyssettejä on ajettu sisään treeneissä. Luontaisella johtajuudella Mia saa hyökkäyspelin palaset paikalleen ja paljon puhuttu spacingkin saadaan siten aika-ajoin kuntoon.

Emilia Kukkamäki on väläytellyt huippusuorituksia. Kun Emppu on kuuma pelaaja, hän on täysin pitelemätön korin alta kolmosen kaarelle. Kevätkaudella vastustajat myös kiertänevät Empun screenit vähän kauempaa..

Joukkueen junnu Johanna Soikkeli on huolehtinut pallokassin lisäksi myös joukkueen korinaluspelistä. Uhrautuvasti korin alla pelannut Johku on nostellut pinnoja ja repinyt levyjä vakuuttavasti, vaikka kyse on vasta ensimmäisestä aikuiskaudesta. Selkävamma toi lievää takapakkia, mutta Johku on muiden loukkaantuneiden tavoin noudattanut kuntoutusohjeistusta tunnollisesti. Kevätkaudelta on lupa odottaa paljon.

Emma Närvä on ollut joukkueen parhaita ja tunnollisimpia treenaajia läpi syksyn. Emman potentiaalia osoittaa myös HBA-pelin hieno esitys molemmissa päissä. Keväällä odotetaan, että kova treeni tuo tulosta ja vasuri laulaa entistä kovemmilla tehoilla. 

Inka Ruponen on peliaika on jäänyt toistaiseksi vähiin. Inka on kuitenkin joukkueen tarkin kolmen pinnan heittäjä 67% tarkkuudella. Inkalla on nätti ja puhdas heittostroke ja #35 täytyykin löytää hyökkäyspäässä aiempaa useammin kevään ratkaisupeleissä.

A-junioreista Maria Hiekkamäki on debytoinut ToPon naisten paidassa kahden ottelun verran. Maria on monipuolinen pelaaja, joka harjoittelee todella kovaa. Maria pystyy ohittamaan vastustajan, ratkaisemaan itse tai löytämään joukkuekaverin myös ruuhkan keskeltä. Marian vapariprossa on toistaiseksi tasan 100 ja pinnojakin on kertynyt 7 ottelua kohden.

Fysiikkavalmentaja Antti Lindholm on pitänyt jumppaklubia säännöllisesti. Naiset ovat viihtyneet salilla Lintin hoteissa hyvin ja yksi hulvaton videokin on näistä sessioista nähty joukkueen Whatsapp-ryhmässä.

Julius Lehtonen tuli kauden alkaessa mukaan huoltajan/joukkueenjohtajan ominaisuudessa. Jullen omistautumista osoittaa se, että hän kävi vieraspelimatkalla kentän laidalla ottamassa kovavauhtisen liukastumisen ja näin yksi mahdollinen loukkaantuminen pelaajien piiristä saatiin vältettyä. Jullen mukanaolo tekee koko touhusta astetta laadukkaampaa ja sekä pelaajat että valmennus pystyvät paremmin keskittymään olennaiseen.

Yhdessä tekeminen myötä- ja vastoinkäymisissä on joukkuepelin suola. Muutama tappio kasvatti varmasti ja koko jengin hieno esitys Joensuun vierasreissulla osoitti jo uuden suunnan jatkoa ajatellen. Keväällä vedetään astetta kovempaa ja pidetään myös hauskaa arkisen puurtamisen keskellä.

Kevätkaudella koko joukkue toivoo iloisia junnuja, ystäviä, sukulaisia ja muita korisfaneja sankoin joukoin Kisahallin katsomoon sunnuntaisin. Nostetaan yhdessä fiilis kattoon ja mennään täysillä kohti divarin pudotuspelejä!

 

Merry X-mas and happy new year 2016!

 

ToPon naiset

Coaching staff