Hallitus|Valmentajat

ToPon Naiset puolusti voiton Namikasta

26.10.2015

Tiukka paikallistaisto päättyi ToPon 58-52 voittoon!

ToPon naisten ensimmäiseen Kisahallin kotipeliin oli saapunut satakunta katsojaa. Tunnelma oli hieno läpi ottelun ja molempien joukkueiden pelaajat taistelivat irtopalloista lattiaa myöten.

ToPo aloitti viime ottelun tapaan tiukalla ja aggressiivisella miespuolustuksella johon Namika ei löytänyt ensimmäisellä puoliajalla lääkkeitä. Toinen neljännes kirjattiin ToPolle 16-4 ja ensimmäinen puolisko kokonaisuudessaan 29-16.

Toisella puoliajalla HNMKY sai paremmin kiinni hyökkäysrytmistään ja ensimmäisellä puoliajalla ToPon eduksi merkityt riisto-/menetyssarakkeet tasoittuivat. Toisaalta ToPo voitti levypallot toisella puoliskolla Namikan selkeästä pituusylivoimasta huolimatta. Levypallopelissä ToPon sankari oli jälleen Siiri Ukkonen, joka otti 16 levypalloa, joista peräti 10 hyökkäyspäässä. Ottelu oli myös ensimmäinen, jossa Siiri toimi ToPon edustusjoukkueen kapteenina.

ToPon hyökkäysonnistumiset jakaantuivat tasaisesti. Kaksinumeroisiin pistelukuihin pääsivät Kaisa Valtakari (14p/3reb), Hanna Valkeinen (11/1/4riistoa) ja hienon paluun sarjapelihin tehnyt Vilja Kesänen (10/3). Namikan paras oli Laura Vatanen, joka pussitti 15 pinnaa.

Naiset jatkavat tappiotta sarjakärjessä yhdessä HBA Märskyn kanssa. Seuraava kotipeli on 15.11 klo 16, jolloin vastaan asettuu Raholan Pyrkivä. Kaikki ToPon juniorit ovat saaneet erityiskutsun tuohon otteluun ja seuran pienemmät juniorit saattavat naiset kentälle.

ToPon naisia voi tulla kannustamaan myös ensi sunnuntaina Martinlaakson koululle, jossa Puhuttaret emännöi Torppaa klo 14:30.