97-pojat EYBL:in 1.divisioonaan!

26.4.2011

ToPo:n C97-pojat ovat kiertäneet syksystä lähtien Nuorten Euro-Liigaa (EYBL) eli vyön alle on kertynyt yhteensä 15 kansainvälistä ottelua. Päättyvällä kaudella 1997-syntyneet ovat olleet nuorin EYBL:iin osallistuva ikäluokka ja matseja on tarjolla tästä kolmeksi kaudeksi eteenpäin.

Latvian Riikassa pelatussa kauden viimeisessä osaturnauksessa ToPo:n 97-pojat venyivät upeasti tiukassa paikassa ja ottivat neljä taisteluvoittoa viidesta mahdollisesta. Tämä tarkoitti sitä, että joukkue pokkasi liettualaisen A.Sabonis-akatemian jälkeen turnauksen toisen sijan ja saavutti ensikaudeksi paikan ikäluokkansa 1.divisioonassa.

Saavutus on todella kova ja ensikaudella vastaan asettuvat Liettuan huippu-akatemioiden Marcioulionis, A.Sabonis lisäksi mm. Puolan jättiläiset GOSSM Warsovasta ja WKK Wroclaw, CSKA Moskovasta ja Ukrainan ykkönen BC Donetsk. Naapuri Viron kovaa korismainetta tulee pitämään yllä Audentesin urheilukoulu Tallinnasta.
EYBL turnausten taso kestää vertailun minkätahansa euroopassa pelattavien nuorten sarjojen kanssa ja pärjääminen ensikauden otteluissa tietää ToPo:n kundeille useampia hieltä tuoksuvia kesäpäiviä.

ToPo:n 97-poikien joukkueessa pelasivat:
Henri Kantonen, Joel Jokinen, Jonis Heikkinen, Remu Raitanen, Rasmus Marttinen, Henrik Ketola, Santeri Laakso, Matias Oksa, Lassi Nikkarinen, Samuel Saarikoski, Oskar Ankkuriniemi ja Pekki Taari

Valmentajat: Pekka Konttinen, Markus Rautala, Lauri Hämäläinen
Joukkuetta on uutterasti ja menestyksellä ympäri euroopaa johtaneet Tuija Nikkarinen ja Riku Marttinen