Hallitus|Valmentajat

ToPo naiset joutui tyytymään lauantain pronssipeliin

16.4.2015

Pettymys. Se kuvaa tunnelmaa eilisen viidennen välierän jälkeen. Äänekosken Huima oli selkeästi parempi erityisesti toisella puolikkaalla, jota se vei tahtopelillään. ToPo ei saanut koneestaan tehoja irti ja huolimattomuus kolmannella jaksolla kostautui. Huima finaaliin 87-64 (36-30). ToPo kohtaa lauantaina PeKan klo 14 Kisahallissa.

ToPo jaksoi taistella ensimmäiset  15 minuuttia, kunnes pikkuhiljaa Huima alkoi tehdä eroa. Puoliajalla vielä homman piti olla hanskassa vaikka kotijoukkue johti 6 pisteellä. Kolmas jakso oli kuitenkin  ToPolle myrkkyä, kun peli oli aivan sekaisin. Viimeiselle jaksolle mentäessä Huiman 15 pisteen kaula taisi olla liikaa, kun joukkueemme ei saanut kerättyä itseään. 700 katsojan (ei 1000 äänekoskelaiset) edessä Huima otti ansaitun voiton, ja pelaa sunnuntaina finaaleissa Catzia vastaan.

ToPon onnistuja oli Niina Laaksonen, joka urakoi täydet minuutit käsittämättömillä tehoilla 26 pistettä ja 17 levyriä. Kaksinumeroisiin lukuihin pääsivät myös Dionne Pounds (14 pist, 4 syöttöä ja 5 riistoa) ja Heta Korpivaara 13 pistettä. 

Huiman tehotirio jälleen jenkit Michaela Houser 24/5 riisto, Kenya Robinson 21/ 12 levyriä ja Chandra Harris 15/ 16 levyriä. 

Lauantaina kaksi pettynyttä joukuetta kohtaa Kisahallissa prossiottelussa klo 14. Se kumpi tahtoo voittaa enemmän pronssin tulee voittamaan ottelun.

Liput: 25/15/8 euroa.