Huima tyrmäsi ToPo naiset maanantaina

8.4.2015

Huiman Michaela Houser oli täysin pitelemätön. Kuva:Tytti Nuoramo

Kisahallissa ei maanantaina ollut kotijoukkueella mitään saumaa, kun Huima vei ja ToPo naiset vikisi. Tasaisen alun jälkeen Huima nosti tempoaan, eikä voittajasta ollut enää puoliajan jälkeen epäselvyyttä. Kaikki neljä jaksoa nimiinsä vienyt Huima otti kiinnityksen finaalipaikkaan murskaavalla 86-61 (44-29) voitollaan. Otteluvoitot vieraille 2-0.

ToPolla yrityksiä riitti. Pelitilanne heittoja kaikkiaan 94 ja levypallojakin 67. Siitä huolimatta näin huono tulos. Liekö jännitys vai mikä kun koriin ei saatu palloa lainkaan.

- Kauden huonoin peli meiltä. Huima puolusti loistavasti, mutta 94 heitolla pitäisi saada muutama piste enemmän. Levypalloissa olimme hyviä, mutta korin alta emme saaneet sisään. Torstaina lähdemme paremmalla mielellä matkaan, summasi ToPo-luotsi Kari-Pekka Klinga.

Vierailijoiden voiton takuunaisina toimi jenkkikaksikko Michaela Houser (25 pistettä/5 levypalloa/4 syöttöä) ja Chandra Harris (21/9). Hattua pitää nostaa Harrisille, joka on pelannut molemmat ottelut käsi murtuneena vakuuttavasti. Suomalaisisa loistavan pelin pelasi Camilla Grönberg (16/3).

 

ToPon parhaat olivat Heta Korpivaara (20/8) ja Venlakaisa Pursiainen (14/6). Niina Laaksonen rikkoi levypallojen merkkipaalun kun hän ylitti viidentenä pelaajana kautta aikojen naisten Korisliigan pudotuspeleissä 500 levyrin rajan, tarkka luku on nyt 501. Nipen iltapuhtina oli 11 pistettä ja 17 levypalloa.

 

Tulevan torstaina ToPo matkaa jälleen Äänekoskelle, ja on pakkovoiton edessä. Mieliäkseen finaaleihin on Huima voitettava. Näin tapahtuessa on välierien neljäs ottelu ensi sunnuntaina Kisahallissa klo 1500.